21 Αύγουστος 2014, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Διαμαρτυρία της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό

  • Διαμαρτυρία της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό

Αν δεν συμπεριληφθεί ρητή αναφορά στις γενοκτονίες, θα έχει συντελεστεί ανοσιούργημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Τη διαμαρτυρία της για «τη διαφαινόμενη παράλειψη» της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων) από τις πρόνοιες του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Την επιστολή κοινοποιεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων.

«Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής συνιστά ευθεία προσβολή της ιστορικής μνήμης αλλά και των πανανθρώπινων αξιών και μόνο υπαγορευμένη από κάποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να ερμηνευθεί» τονίζει στην επιστολή η Ομοσπονδία.

«Απαιτούμε», συνεχίζει, «τη ρητή και ονομαστική αναφορά των Γενοκτονιών, ήτοι της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αρμενίων και Ασσυρίων, ή έστω τη σαφέστατη διατύπωση στο κείμενο του νόμου πως με τον όρο Γενοκτονίες νοούνται και όσες έχουν αναγνωρισθεί ή θα αναγνωρισθούν στο μέλλον από τη Βουλή των Ελλήνων. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί νομικά, ιστορικά και ηθικά ανοσιούργημα καθώς διαχωρίζει τα θύματα της ρατσιστικής βίας, απαξιώνει τους γενοκτονημένους προγόνους μας και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία εμφανίζεται να αυτοαναιρείται.»

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ