21 Αύγουστος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Σάμος: Η φώκια «Αργυρώ» κάνει ηλιοθεραπεία σε σεζλόνγκ! (φωτογραφίες)

  • Σάμος: Η φώκια «Αργυρώ» κάνει ηλιοθεραπεία σε σεζλόνγκ! (φωτογραφίες)

Ίσως για πρώτη φορά παγκοσμίως, λέει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, η μικρή μεσογειακή φώκια επέλεξε μια πολυσύχναστη παραλία.

Ξαπλωμένη σε μια από τις σεζλόνγκ της παραλίας η «Αργυρώ», όπως έχουν ονομάσει τη φώκια που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της Σάμου, απολαμβάνει τον ήλιο αλλά και τα… φλας!

Η μικρή φώκια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του naftemporiki.gr, τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του νησιού με αποτέλεσμα να έχει γίνει η τοπική μασκότ. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι αισθάνθηκε πιο τολμηρή και έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει τη σαμιώτικη φιλοξενία πάνω σε μια ξαπλώστρα, σκορπίζοντας έτσι χαμόγελα στους κατοίκους και τους τουρίστες.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο σημείο έχουν μεταβεί και επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που παρακολουθούν τους τελευταίους δύο μήνες τις επισκέψεις της μικρής μεσογειακής φώκιας στις παραλίες της Σάμου.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια έρευνας της οργάνωσης Αναστασία Μήλιου, η σημερινή αναπάντεχη εμφάνιση της φώκιας είναι κάτι που καταγράφεται ίσως για πρώτη φορά παγκοσμίως. Η ίδια μάλιστα δεν έκρυψε την έκπληξή της για το γεγονός ότι η φώκια επιλέγει πολυσύχναστες παραλίες.

«Το συγκεκριμένο ζώο παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη συμπεριφορά, μια εξοικείωση με τους ανθρώπους», ανέφερε, σημειώνοντας πάντως ότι ανήκει σε ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο. «Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη αυτής της ξεχωριστής μεσογειακής φώκιας με τους ανθρώπους που με μεγάλη έκπληξη την συναντούν μπροστά τους. [...] Αυτό που οφείλουμε είναι να το αφήσουμε να συμπεριφέρεται όπως νομίζει, με ασφάλεια, μέχρις ότου μεγαλώσει και επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr