20 Αύγουστος 2014, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών, δηλώνει εγγράφως ο υπουργός Δικαιοσύνης

  • Αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών, δηλώνει εγγράφως ο υπουργός Δικαιοσύνης

Προαναγγέλλει ότι τελικά θα περιληφθούν οι γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; 

Ανακοίνωση για το επίμαχο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που αφορά Ποντίους, Μικρασιάτες και Ασσυρίους, εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Με αφορμή πρωτοβουλία 38 βουλευτών της ΝΔ, που ζητούν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό να περιλάβει την ποινικοποίηση άρνησης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, ο υπουργός δηλώνει:

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης ως αδίκημα, όπως το Ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

»Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. πρωθυπουργό αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση-δέσμευσή μου».

Η διατύπωση της δήλωσης μοιάζει να λύνει τον γόρδιο δεσμό, δεδομένου όμως ότι το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί ώστε να επιβεβαιωθεί η οριστική συμπερίληψη σχετικής ρύθμισης, ο ελληνισμός του Πόντου και της Μικρασίας θα πρέπει να περιμένει.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:
«Γενοκτονία Ποντίων – Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο νέος πονοκέφαλος Σαμαρά»
«Αντιρατσιστικό: Επιστολή βουλευτών στον Σαμαρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων»