20 Αύγουστος 2014, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

«Παράθυρο» για λίγους, αιώνιους φοιτητές και σπουδαστές

  • «Παράθυρο» για λίγους, αιώνιους φοιτητές και σπουδαστές

Μετά τη συνάντηση υπουργού Παιδείας, πρυτάνεων και προέδρων, βρέθηκε μια κάποια λύση αλλά για λίγους. 

Εισιτήριο για την παραμονή των αιώνιων φοιτητών και σπουδαστών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τελικά θα αποτελέσει για κάποιους το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία. Οι υπόλοιποι θα διαγραφούν στις 31 Αυγούστου.

Όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και των Πρυτάνεων και Προέδρων ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι συγκεκριμένοι «λιμνάζοντες φοιτητές» όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί το ΥΠΑΙΘ, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται κι όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή δεν έχουν κάνει την πρακτική τους στα ΤΕΙ.

Η απόφαση θα σημάνει την αυτόματη διαγραφή του 90-92% των «λιμναζόντων» φοιτητών από τα ΑΕΙ και άνω του 60% στα ΤΕΙ, που θα γίνει με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των Ιδρυμάτων.

Επειδή όμως δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως  ο νόμος προβλέπει, στις 26/8/2014 θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των «αιώνιων» φοιτητών είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ. Ωστόσο οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο μεθαύριο Παρασκευή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr