20 Αύγουστος 2014, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Στον εισαγγελέα 11 παράγοντες και ονόματα του ποδοσφαίρου

  • Στον εισαγγελέα 11 παράγοντες και ονόματα του ποδοσφαίρου

Κλήθηκαν ως ύποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.ά.

Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα ως ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση 11 παράγοντες του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και την κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Μαρινάκης, Κομπότης, παράγοντες της ΕΠΟ και διαιτητές στους 11

Μέχρι στιγμής για ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτοι δηλαδή) έχουν κληθεί 11 άτομα ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στελέχη της ΕΠΟ όπως οι Γ. Σαρρής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Κουρίδης, Αρ. Σταθόπουλος, Θ. Μπριάκος, Γ. Δούρος, και οι διαιτητές Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπάρκιολης και Γ. Κάμπαξης.

Στον εισαγγελικό λειτουργό σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκαν σήμερα οι συνήγοροί τους, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας, και μετά την έκδοση βουλεύματος, έχει εγκριθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, προς εξακρίβωση των κατηγοριών τις οποίες αναζητά ο εισαγγελικός λειτουργός.
Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμ. 1921/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επιτρέπεται στον αθλητικό εισαγγελέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ