20 Αύγουστος 2014, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι, ανεβαίνει το θερμόμετρο

  • Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι, ανεβαίνει το θερμόμετρο

Η σημερινή πρόγνωση για όλη την Ελλάδα.

Με ζέστη και έναν «μίνι» καύσωνα στο τέλος της εβδομάδας συνεχίζεται ο Αύγουστος μετά τη μικρή ανάπαυλα δροσιάς. Για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Αύριο η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα έναν με δυο βαθμούς. Την Παρασκευή, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 και τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πιθανόν τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr