19 Αύγουστος 2014, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Στην Ινδία στρέφεται η Βέροια για τα ροδάκινά της

  • Στην Ινδία στρέφεται η Βέροια για τα ροδάκινά της

Αυξημένο ενδιαφέρον για εισαγωγές από Ινδό μεγαλοεπιχειρηματία.

Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον από την Ινδία για τα αγροτικά προϊόντα του Νομού Ημαθίας και ιδιαίτερα για το βεροιώτικο ροδάκινο, καθώς και η επιθυμία των Ινδών επιχειρηματιών του κλάδου για εισαγωγή κομπόστας από την περιοχή.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή επίσκεψη στο νομό Βέροιας του Ινδού επιχειρηματία Sanjay Chandak, εκπροσώπου μιας από τις μεγαλύτερες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Ινδίας, με έδρα το Νέο Δελχί.

Τον επιχειρηματία συνόδευε στη συνάντησή του με τη δήμαρχο Βέροιας Χρυσούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη ο Σωτήρης Μπρανιώτης, επικεφαλής της εταιρείας «Μπρανιώτη», που για περισσότερα από 25 χρόνια τροφοδοτεί διάφορες χώρες της Ασίας με ελληνικά αγροτικά προϊόντα και φέτος εξήγαγε, για πρώτη φορά, δενδρύλλια ροδακινιάς στην Ινδία.

Η αγορά της Ινδίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπρανιώτης, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι περισσότεροι από 1 δισ. καταναλωτές «ψηφίζουν» ανοιχτά τα αγροτικά προϊόντα, και τα εδάφη της χώρας είναι ιδιαίτερα φιλικά στην αποδοχή ελληνικών ποικιλιών.