19 Αύγουστος 2014, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Μύκονος! Σκηνικό για νέα ταινία με ομογενείς

  • Μύκονος! Σκηνικό για νέα ταινία με ομογενείς

«Πιο Έλληνας δεν γίνεται!» αναφωνούν οι πρωταγωνιστές. 

Υπόθεση άκρως ομογενειακή είναι η νέα κινηματογραφική ταινία που γυρίζεται αυτή την περίοδο στη Μύκονο, καθώς για την υλοποίησή της συμπράττουν Ελληνοαυστραλοί σεναριογράφοι και Ελληνοαμερικανοί παραγωγοί. 

Το As Greek as it Gets, που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015, είναι… παιδί του Πίτερ και της Έλεν Παρουλάκις, μπαμπά και κόρης που αποτελούν συγγραφικό δίδυμο εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα παιδί που όμως γεννιέται χάρη στο ενδιαφέρον της Αλεξίας Μελόκι και της Αλεξάνδρας Γιάκοβλεφ, των Ελληνοαμερικανίδων παραγωγών της εταιρίας Little Studio Films στο Λος Άντζελες.

Οι δυο οικογένειες συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Εκεί η Έλεν και ο Πίτερ ζήτησαν από την Αλεξία να ρίξει μια ματιά στο σενάριό τους και να τους πει τη γνώμη της. Μετά από κάποιες αλλαγές και την καταλυτική παρέμβαση της Αλεξάνδρας Γιάκοβλεφ, της μητέρα της που γεννήθηκε στην Ελλάδα, μαμά και κόρη αποφάσισαν να κάνουν την παραγωγή.

Η αφίσα της ταινίας

Όπως δήλωσε η Αλεξία στην Huffington Post πριν από μερικούς μήνες, «θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, λαμπερή και ζωντανή». Στην απόφασή τους έπαιξε ρόλο και το «γιατί» οι Παρουλάκις αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη χρονική περίοδο την ταινία. 

Μιλώντας για το As Greek as it Gets, που θα μπορούσε να μεταφραστεί «πιο Έλληνας δεν γίνεται» ή, (όπως λένε οι πιτσιρικάδες) «πιο Έλληνας πεθαίνεις…», η Έλεν είχε πει ότι «μετά την οικονομική κρίση που έπληξε την πατρίδα νιώσαμε ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη, όπως πολλοί άλλοι σαν κι εμάς που ζούμε στο εξωτερικό, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη και την καλή έξωθεν μαρτυρία για ένα λαό με κουράγιο που υποφέρει πολύ». 

Για τη σεναριογράφο η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα. Οι κάτοικοί της είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο, καθώς ζουν σε έναν τόπο με φυσικά και ανθρώπινα θαύματα!

Στην ίδια συνέντευξη ο Πίτερ Παρουλάκις είχε προσθέσει ότι «η πλοκή της ταινίας πηγάζει από τη μεγάλη επιθυμία να προβάλουμε τη μαγεία της Ελλάδας και των ανθρώπων της εντός κι εκτός συνόρων». 

Εξάλλου τι είναι η Ελλάδα; Είναι ο τόπος όπου εάν πας «μπορεί να είναι μια μαγική εμπειρία ανακάλυψης του ποιος είσαι. Αυτό είναι το ελληνικό πνεύμα… Κάθεσαι σε ένα τραπέζι με καλό φαγητό, κοντά στη θάλασσα, και μιλάς για τη ΖΩΗ».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr