19 Αύγουστος 2014, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Προσλήψεις στο δημόσιο – Ποιες περιοχές αφορούν οι προκηρύξεις

  • Προσλήψεις στο δημόσιο – Ποιες περιοχές αφορούν οι προκηρύξεις

Μόνιμο προσωπικό έχουν ζητήσει από τον ΑΣΕΠ φορείς του Δημοσίου. Η έγκρισή του και οι προκηρύξεις είναι θέμα εβδομάδων.

Στις αρχές του φθινοπώρου φαίνεται ότι θα βγουν οι προκηρύξεις για την κάλυψη 1.310 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου. Τα σχετικά αιτήματα έχουν φθάσει στον ΑΣΕΠ και αναμένεται η έγκρισή του.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα αναφέρει ότι προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) ζητάει η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες που ανέρχονται σε 600 υπαλλήλους.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα βρίσκονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις υπηρεσίες της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, Βέροιας, Χανίων. Θα υπάρξουν όμως θέσεις και στην κεντρική υπηρεσία και σε άλλους σταθμούς παραγωγής.

Μεταξύ των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα είναι για προσωπικό σε λιγνιτικά κέντρα, ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και διευθύνσεις υδροηλεκτρικής παραγωγής και για ειδικότητες όπως εργοδηγών εναέριων και υπόγειων δικτύων (ΔΕ), χειριστών μηχανημάτων έργων (ΔΕ), οδηγών (ΔΕ), ηλεκτροτεχνιτών και μηχανοτεχνιτών (ΔΕ), τεχνικών ορυχείων (ΔΕ), αλλά και φυλακών (ΥΕ) και εργατών (ΥΕ).

Παράλληλα, θέσεις θα προβλέπονται και για διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείου ΔΕ) που θα στελεχώσει τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, καθώς και για επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων, μεταξύ των άλλων, οικονομολόγων ΠΕ και γιατρών ΠΕ. Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr