18 Αύγουστος 2014, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Βρετανοί ακτιβιστές «κολλήθηκαν» σε κτίριο (φωτό)

  • Βρετανοί ακτιβιστές «κολλήθηκαν» σε κτίριο (φωτό)

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για επικίνδυνη μέθοδο γεώτρησης, μαζί με κατοίκους του Μπλάκπουλ. 

Με κόλλα στιγμής… αυτοκολλήθηκαν διαδηλωτές στις εισόδους κυβερνητικού κτιρίου στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δώσει άδεια στην εταιρία Cuadrilla για να προχωρήσει σε γεωτρήσεις με τη μέθοδο της «υδραυλικής ρωγμάτωσης» στην περιοχή του Μπλάκπουλ.

Κι αυτή ήταν μόνο μία από τις δράσεις που πραγματοποίησαν τις τελευταίες τρεις μέρες σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται στη χρήση της μεθόδου «fracking», δηλαδή της υδραυλικής ρωγμάτωσης που -σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες- όπου εφαρμόζεται προκαλεί σεισμικές δονήσεις. 

Κάποιοι σκαρφάλωσαν με σχοινιά για να αναρτήσουν πανό σε κυβερνητικά κτίρια, άλλοι έκαναν πορεία έχοντας κλείσει τα στόματά τους με μονωτική ταινία, ενώ ορισμένοι είχαν ντυθεί «τρελοί επιστήμονες».

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πέρα από την μόλυνση που προκαλείται στο περιβάλλον και τις αλλεπάλληλες δονήσεις που σημειώνονται, οι τιμές των σπιτιών τους πέφτουν κατακόρυφα.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι έχουν στείλει επιστολές στο δημοτικό συμβούλιο του Μπλάκπουλ ζητώντας να σταματήσει τα έργα της Cuadrilla καθώς απειλεί την ποιότητα της ζωής όλης της Βρετανίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian.