18 Αύγουστος 2014, 14:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Προσοχή στα απατηλά emails για χορήγηση δανείων

  • Προσοχή στα απατηλά emails για χορήγηση δανείων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επιτήδειους, σχετικά με διευκολύνσεις για δήθεν χορήγηση δανείων.

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά υπόσχονται στους παραλήπτες δήθεν άμεσα και εύκολα χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορη χρηματοδότηση.

Τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να «ψαρέψουν» ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου και να τους πείσουν να αποστείλουν είτε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (ταυτότητα, ΑΦΜ, ΡΙΝ, κλπ), είτε χρηματικά ποσά.

Οι χρήστες του διαδικτύου συνιστάται να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στο 210-6476959, ή στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr