18 Αύγουστος 2014, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν κίνδυνο πυρκαγιάς

  • Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν κίνδυνο πυρκαγιάς

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας εξέδωσε για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής,
Νότια Εύβοια,
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),
Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας,
Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Μέτρα πρόληψης

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια – όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.