17 Αύγουστος 2014, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Απίστευτη εξέλιξη στη δολοφονία του 39χρονου!

  • Απίστευτη εξέλιξη στη δολοφονία του 39χρονου!

Εκτός από τον πατέρα του, εμπλέκονται η μητέρα και ακόμα τέσσερα μέλη της οικογένειας. 

Εξιχνιάστηκε πλήρως από την Ασφάλεια Τρίπολης η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας, η σορός του οποίου είχε βρεθεί απανθρακωμένη ανήμερα της Παναγίας σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στην κοίτη του Τάνου ποταμού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία, και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η μάνα και άλλοι τέσσερις συγγενείς εμπλεκόμενοι στο στυγερό έγκλημα

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, και συγκεκριμένα η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του κι αδερφός του πατέρα του, η 70χρονη θεία του θύματος και σύζυγος του 71χρονου, καθώς και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος και σύζυγος της αδερφής του.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος ο 75χρονος πατέρας του, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου αδελφού του, τοποθέτησαν το πτώμα του στο πίσω κάθισμα ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του θύματος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και πήγαν σε ερημική περιοχή, κοντά στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού Άστρους. Εκεί έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στο σπίτι του δράστη.

Μητέρα και θεία «καθάρισαν» τα τεκμήρια του φόνου

Η 67χρονη μητέρα του θύματος και η συννυφάδα της καθάρισαν την αυλή του σπιτιού, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριελήφθησαν στη σχετική δικογραφία.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του δράστη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.