16 Αύγουστος 2014, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Καιρός: συνεχίζεται ο καύσωνας, δροσίζει από την Κυριακή

  • Καιρός: συνεχίζεται ο καύσωνας, δροσίζει από την Κυριακή

Αναλυτική πρόγνωση για το σαββατοκύριακο. 

Μόνο τα δυτικά και βόρεια της χώρας θα πάρουν σήμερα μια ανάσα δροσιάς αφού η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 με 37 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας, κατά τόπους, ακόμα και τους 40 βαθμούς. Την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ενίσχυση των ανέμων. 

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Σαρωνικό δυτικοί βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα πιθανώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 38 και πιθανόν κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς, τις πρωινές και βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ ενισχυόμενοι από τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 39 και πιθανόν κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα αλλά μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία