16 Αύγουστος 2014, 02:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Diana Wynne Jones: H Google τιμά την συγγραφέα της μαγείας

  • Diana Wynne Jones: H Google τιμά την συγγραφέα της μαγείας

Το σημερινό Doodle είναι αφιερωμένο στα 80 χρόνια από τη γέννησή της. 

Από την πένα και την φαντασία της έχει βγει ο πανίσχυρος μάγος Κρεστομάνσι  με τις εννέα ζωές  και την ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος θα της χαρίσει το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Guardian. Η Νταϊάν Γουάιν Τζόουνς γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 στο Λονδίνο και η Google τιμά την συγγραφέα της «Μαγεμένης Ζωής» αφιερώνοντας της το Doodle που βλέπουν όλοι οι χρήστες στην πρώτη σελίδα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Μεγαλωμένη στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Τζόουνς θα έχει κάθε άλλο παρά εύκολα παιδικά χρόνια. Ο πόλεμος ανάγκασε την οικογένειά της σε μια μεγάλη περιπλάνηση που κατέληξε στην αγγλική επαρχία του Έσσεξ.

Παρ’ όλα αυτά στα οκτώ της παίρνει δυο μεγάλες αποφάσεις: ότι θα είναι άθεη και ότι θα γίνει συγγραφέας. Έτσι η μικρή Νταϊάν αρχίζει να γράφει ιστορίες τις οποίες διαβάζει στις δυο αδερφές της.

Το 1953 θα εγγραφεί στην Οξφόρδη και θα ξεκινήσει σπουδές αγγλικής φιλολογίας. Μεταξύ των διαλέξεων που θα παρακολουθήσει αυτές του Κ. Σ. Λιούις και του Τόλκιν. Λίγο νωρίτερα θα γνωρίσει τον Τζον Μπάροουζ τον οποίο θα παντρευτεί το 1956. Θα αποκτήσει μαζί του τρεις γιους και θα μετακομίσουν το 1976 στο Μπρίστολ. 

Η Νταϊάν Γουάιν Τζόουνς σε όλη τη συγγραφική της καριέρα θα γράψει περισσότερα από 30 βιβλία. Σχεδόν όλα απευθύνονται σε παιδιά και στα θέματά τους υπάρχει τόση μαγεία όσο η ίδια θεωρεί πως περιέχει και η πραγματικότητα: πολλή!

Οι «Κόσμοι του Κρεστομάνσι» θα εκτοξεύσουν την συγγραφέα στη διασημότητα. Οι ιστορίες των βιβλίων της ζωντανεύουν ένα συναρπαστικό κόσμο γεμάτο μάγους, γητευτές, θαυματοποιούς, φακίρηδες και υπνωτιστές και της χαρίζουν την κορυφή στα βρετανικά μπεστ σέλερ. Η Νταϊάν Γουάιν Τζόουνς θα πεθάνει το 2011 από καρκίνο. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr