15 Αύγουστος 2014, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Γιάννης Βρούτσης: «Η Παναγία σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας μας»

  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Παναγία σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας μας»

Το μήνυμα από την Πάρο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο λαός μας με το θρησκευτικό αίσθημα και την τιμή που αποδίδει στη Θεοτόκο, η οποία όπως τόνισε ενισχύει την εθνική ομοψυχία.

Αναλυτικά το μήνυμά του από την Πάρο

«Σήμερα ο ελληνισμός θυμάται, γιορτάζει και τιμά τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης του καλοκαιριού, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Γιορτάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει μέρος της πατρίδας μας χωρίς μια εκκλησιά αφιερωμένη στην Παναγία.

Γιορτάζει και το αρχιπέλαγος του Αιγαίου με τα νησιά του, αφού σε κάθε νησί υπάρχει μια  εκκλησία ή ένα ξωκλήσι αφιερωμένο στην  Παναγία, ιερό προσκύνημα για όλους τους νησιώτες.

Η σημερινή γιορτή της Παναγίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή στις Κυκλάδες. Από την Τήνο, με το ιερό προσκύνημα της Παναγίας, την Κύθνο με την Παναγία την Κανάλα, τη Νάξο με την Παναγία τη Φιλοτίτισσα, την Αμοργό με την Παναγία τη Χοζοβιώτισσα, όπως και εδώ σήμερα που τιμούμε και γιορτάζουμε τη χάρη της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.

Η Παναγία μας, ανεκτίμητο φυλαχτό για όλους, σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας μας, χαλυβδώνει τις ψυχές μας, ενισχύει την εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα και δυσκολία.

Εύχομαι ολόψυχα η Παναγία η Εκατονταπυλιανή της Πάρου να προστατεύει κάθε ελληνικό σπίτι, κάθε οικογένεια και ολόκληρη την πατρίδα μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr