15 Αύγουστος 2014, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Πάνος Καμμένος: «Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει»

  • Πάνος Καμμένος: «Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει»

Δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.

«Όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός, όλοι οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, τιμούμε σήμερα την Υπερμάχω Στρατηγώ, τη Μεγαλόχαρη, την μάνα μας την Παναγία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία του Πόντου, την Παναγία Σουμελά», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Μια στιγμή ιστορική που επαναλαμβάνεται η ιστορία, που έζησαν οι χριστιανοί το 1923, με διωγμούς από τάγματα ισλαμοφασιστών, που τη σημερινή περίοδο ίδια τάγματα ισλαμοφασιστών χτυπούν ορθόδοξους χριστιανούς στη Συρία.

Οι ίδιοι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στην Ουκρανία και χτυπούν τους Ορθόδοξους πληθυσμούς πληρωμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων, τους διεθνείς τραπεζίτες, από εκείνους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου  να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποι της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού.

Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς.

Οι Έλληνες μπορούμε, πιστεύουμε, και η Παναγιά ήταν πάντα στρατηλάτης, και Υπέρμαχος Στρατηγός. Απέδειξε ότι η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σωστά τον Σταυρό μας» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr