14 Αύγουστος 2014, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Γαβριήλ Αβραμίδης: Η Παναγία Σουμελά αποτελεί ιερό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού

  • Γαβριήλ Αβραμίδης: Η Παναγία Σουμελά αποτελεί ιερό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, και λίγο πριν από τη μετάβασή του στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας, προκειμένου να παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης προέβη σε δηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε: «Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό είναι μήνας αφιερωμένος στην Παναγία μας, και ο εορτασμός της αγιοσύνης της είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η Εκκλησία μας εορτάζει το θάνατο και την ταφή της Παναγίας, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς».

Ως Πόντιος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ιερότερο σύμβολο των Ποντίων: «Η Παναγία Σουμελά αποτελεί ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού, σύμβολο της πίστης και της ελπίδας όλων των Ελλήνων, που καταφεύγουν στην προστασία της και βρίσκουν παρηγοριά και ασφάλεια. Υπό τη σκέπη της οι Έλληνες βρήκαν τη δύναμη να αγωνιστούν ενάντια στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στους εξισλαμισμούς, και να σηκώσουν τον αβάσταχτο σταυρό της εξόντωσης από την τουρκική τακτική της γενοκτονίας, όπου θυσιάστηκαν 350.000 Έλληνες του Πόντου» ανέφερε, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους Ποντίους η τέλεση της Θείας Λειτουργίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr