14 Αύγουστος 2014, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Θεσσαλονίκη: απίστευτη ιστορία ληστείας και… απιστίας!

  • Θεσσαλονίκη: απίστευτη ιστορία ληστείας και… απιστίας!

Οι 220.000 ευρώ, η σοφίτα και το «μακρύ χέρι» υπεράνω υποψίας. 

Κάτι οι φόβοι για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, λίγο η ανασφάλεια του γερο-Σκρουτζ, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Βάζει κάτω το μυαλό του και ψάχνει τρόπους ώστε τα πολύτιμα μωβ, κίτρινα και πορτοκαλί ευρώ του να φυλαχθούν με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, αρκεί να υπολογίζεις και τον ξενοδόχο!

Η ιστορία έχει ως εξής: στις 25 Μαΐου ένας 60χρονος καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων στο αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά για κλοπή στο σπίτι του στην περιοχή της Λητής.Μέχρι εδώ η υπόθεση δεν έχει κάτι παράξενο. Αν εξαιρέσει κανείς μια όχι και τόσο ασήμαντη λεπτομέρεια. Το μόνο που εκλάπη από το σπίτι είναι το αστρονομικό ποσό των 220.000 ευρώ σε μετρητά τα οποία ο 60χρονος φύλασσε σε μια αυτοσχέδια κρύπτη στη σοφίτα του σπιτιού!

Πρόσβαση στην «μικρή τράπεζα» της σοφίτας εκτός από τον 60χρονο είχε και η 47χρονη σύζυγός του με την οποία τους τελευταίους δυο μήνες βρίσκεται σε διάσταση. Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας η σύζυγος ήταν τελικά το «μακρύ χέρι». Εκμεταλλευόμενη την απουσία του 60χρονου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη ληστεία αναστατώνοντας τους χώρους του σπιτιού και αφήνοντας ανοιχτή την εξώπορτα. 

Μάλλον όμως η σύζυγος δεν ήταν και τόσο υπεράνω υποψίας καθώς οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο σπίτι της αδερφής της στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εκεί βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος από τις 220.000 ευρώ που είχαν κλαπεί καθώς και 1.000 δολάρια ΗΠΑ. Και φυσικά ακολουθώντας το παράδειγμα του 60χρονου, η εν διαστάσει σύζυγος είχε φροντίσει τα να βάλει σε μια… ειδική κρύπτη!

Η υπόθεση τώρα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού το χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr