13 Αύγουστος 2014, 12:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

«Ιβάν Σαββίδη σε ευχαριστούμε...»

  • «Ιβάν Σαββίδη σε ευχαριστούμε...»

Πολλά παιδιά από ορφανοτροφεία του Ροστόφ είδαν για πρώτη φορά θάλασσα χάρη στη φιλανθρωπική δράση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι γνωστός για τις επιχειρήσεις του αλλά και για την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ. Είναι όμως εξίσου γνωστός και τη πλούσια φιλανθρωπική δράση του με αποδέκτες κυρίως παιδιά. Τα εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργανώνει μέσω του ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» μετρούν μια παράδοση ετών.

Πρόσφατα 200 μαθητές από 15 ορφανοτροφεία της ρωσικής πόλης Ροστόφ πέρασαν μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών στην Κριμαία. Ήταν οι νικητές ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε το ίδρυμα «Ιβάν Σαββίδης» με έπαθλο τη διαμονή σε μια παιδική κατασκήνωση στη Γιάλτα. Για πολλά παιδιά ήταν το πρώτο τους μακρινό ταξίδι, ενώ άλλα είδαν θάλασσα για πρώτη φορά στη ζωή τους. 

Μιλώντας σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μια εκ των συνοδών, η Λουντμίλα Καμπανόφ, εξήγησε πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση: «Όλοι ονειρευόμασταν να επισκεφτούμε την Κριμαία, ήταν δύσκολο να το κάνουμε. Αυτή τη φορά τα καταφέραμε χάρη στο ίδρυμα “Ιβάν Σαββίδης”. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σαββίδη που ενδιαφέρεται και προσέχει τα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αναστασία Κανένκοβα είναι ένα από τα ορφανά παιδιά του Ροστόφ. Για εκείνη το ταξίδι στην Κριμαία ήταν ένα συναρπαστικό δώρο. «Μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να βρούμε νέους φίλους, να ξεφύγουμε από τη μοναξιά», είπε στους δημοσιογράφους.


Ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης για την εκδρομή των παιδιών στη ΚριμαίαΤμήμα σύνταξης pontos-news.gr