13 Αύγουστος 2014, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες λόγω Δεκαπενταύγουστου

  • Επιστρέφονται διπλώματα και πινακίδες 3

Υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα 13 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. περί «επιβολής διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και σήμερα 13 Αυγούστου.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•    Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
•    Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
•    Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
•    Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
•    Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Επίσης αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί  το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία, για να διευκολύνει την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα για τον Δεκαπενταύγουστο, έχει ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα και απαγορεύσεις που αφορούν στην κίνηση των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς.

Διαβάστε επίσης: Ποια μέτρα παίρνει η Τροχαία για τον Δεκαπενταύγουστο

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr