12 Αύγουστος 2014, 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και η Ελλάδα

  • Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και η Ελλάδα

Τι έλεγε για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι» είχε πει ο αδικοχαμένος ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το 2011.

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν» σημείωνε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, που είχε κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά αλλά δεν του έφτασε ο χρόνος για να δει όσα είχε διαβάσει στην ελληνική μυθολογία.

Η αγάπη του για την Ελλάδα αποτυπωνόταν και στην ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων του τόπου μας, τις οποίες αντιπαρέβαλλε με άλλες ισχυρών χωρών. «Στην Αγγλία, για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τα αγνοήσεις».

Διαβάστε επίσης: «Νεκρός ο Ρόμπιν Ουίλιαμς»