12 Αύγουστος 2014, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ο καιρός σήμερα – υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές

  • Ο καιρός σήμερα – υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Αίθριος ο καιρός με ζέστη σήμερα σε όλη τη χώρα.

Το θερμόμετρο στη Αττική θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιάς, γιαυτό καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (κάψιμο ξερών χόρτων, ρίψη τσιγάρων).

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε Μακεδονία και Θράκη η θερμοκρασία θα ανέβει στους 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο το μεσημέρι θα δείξει 37 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr