11 Αύγουστος 2014, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Διακρίσεις για Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

  • Διακρίσεις για Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Με τρία βραβεία στις αποσκευές της επιστρέφει η ελληνική ομάδα από τη Ρουμανία.

Μαθητές… αστέρια έρχονται πίσω στην Ελλάδα με ένα χάλκινο μετάλλιο και δυο εύφημες μνείες που κέρδισαν στην 8η Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σουτσάβα της βόρειας Ρουμανίας.

Ο Νίκος Κουκουλεκίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Από μια εύφημο μνεία πήραν η Ελένη Τσαπράζη μαθήτρια στο 1ο Γενικό Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη» στη Θεσσαλονίκη και ο Φώτης – Γιάννης Γιασεμής από τις λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Αγίας Άννας Ευβοίας.

Στις εξετάσεις της Ολυμπιάδας πήραν μέρος 209 μαθητές από 37 χώρες. Επικεφαλής της αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα ήταν ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Γιάννης Σειραδάκης και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Μελίδης.

«Οι διακρίσεις των Ελλήνων μαθητών είναι εντυπωσιακές, δεδομένης της κατάργησης του μαθήματος της Αστρονομίας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, χώρα στην οποία, όπως είναι γνωστό, γεννήθηκε η επιστήμη αυτή», δήλωσε ο Γιάννης Σειραδάκης.

Η επόμενη Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Αύγουστο στην Ινδονησία.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ