11 Αύγουστος 2014, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ποια μέτρα παίρνει η Τροχαία για τον Δεκαπενταύγουστο

  • Ποια μέτρα παίρνει η Τροχαία για τον Δεκαπενταύγουστο

Σε ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών τού Δεκαπενταύγουστου λαμβάνει η Τροχαία. Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων όμως συνδέεται σαφώς και με την υπεύθυνη οδήγηση.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων, η Τροχαία απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

Ειδικότερα, οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν:

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου από ώρα 16:00 έως 22:00 και την Παρασκευή 15 Αυγούστου από ώρα 08:00 έως 13:00 για το ρεύμα εξόδου:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χιλιομετρική θέση(χθ) 145 έως τη χθ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, και από τη Λάρισα (χθ 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χθ 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χθ 12+300).

Η επιστροφή

Την Κυριακή 17 Αυγούστου η απαγόρευση ισχύει για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00:

α) Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

β) Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Από την κάτω διάβαση περιοχή Σκοτίνα Πιερίας (χθ 410) μέχρι και τη Λάρισα (χθ 65+400) οι απαγορεύσεις θα έχουν ισχύ από ώρα 16:00 έως 23:00.

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χθ 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας:

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται μεταξύ άλλων τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά των ΕΛΤΑ, των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας νωπά οπωροκηπευτικά κ.α. Για λεπτομερέστερες πληροφορίες δείτε: www.astynomia.gr

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία για τις ημέρες αυτές έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Αυξημένη θα είναι η παρουσία τροχονόμων, ενώ προληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται σε όλες τις εθνικές οδούς και τους περιφερειακούς δρόμους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr