9 Αύγουστος 2014, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Παγκόσμιο ρεκόρ στο πρες με δράμι για τον Πόντιο Παντελή Φιλικίδη

  • Παγκόσμιο ρεκόρ στο πρες με δράμι για τον Πόντιο Παντελή Φιλικίδη

Σε επίσημο βαλκανικό τουρνουά εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά. Εξαιρετική εμφάνιση για τον Δημήτρη Φιλικίδη στην χειροπάλη (bras de fer), νίκες και για τον Χρήστο Ασλανίδη.

Δύναμη ψυχής και… χειρός έδειξε για ακόμα μία φορά ο κορυφαίος παγκοσμίως αθλητής των δραμίων Παντελής Φιλικίδης, που έκανε επίδειξη στο τουρνουά Βαλκανική Λίγκα, το οποίο έγινε προχθές στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Ο Πόντιος αθλητής, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προπονητής του Βύβωνα Ασπροπύργου Παντελής Φιλικίδης έκανε 35 επαναλήψεις με 40κιλο δράμι στο καθιστό πρες, καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο, 34 επαναλήψεις, ήταν πάλι δικό του.

Στη χειροπάλη, ο Δημήτρης Φιλικίδης πάλεψε γερά με κορυφαίους αντιπάλους, πρωταγωνιστές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια όπως οι δύο Ρουμάνοι και ο Βούλγαρος, που πήραν τα μετάλλια (φωτο).

Στο τουρνουά των Βαλκανίων κάθε ένας από τους οκτώ συμμετέχοντες αθλητές, κλήθηκαν να αγωνιστούν με όλους τους υπόλοιπους, με κάθε χέρι. Ο Δ. Φιλικίδης έκανε πέντε νίκες με το δεξί, τις δύο μάλιστα απέναντι σε πολύ γερούς αντιπάλους, τον Βούλγαρο και το Ρουμάνο πρωταθλητή. Στο αριστερό έκανε δύο νίκες. Επειδή η τελική κατάταξη κρίνεται από το σύνολο των πόντων και στις δύο σειρές αναμετρήσεων (δεξί και αριστερό), ο Δημήτρης πήρε τελικά την πέμπτη θέση.

Ο έτερος αθλητής του Βύβωνα Χρήστος Ασλανίδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με δύο νίκες στο δεξί και δύο στο αριστερό.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Φιλικίδης: Ο Πόντιος παγκόσμιος πρωταθλητής στη χειροπάλη μιλάει στο pontos-news.gr

Από πού προήλθε η έκφραση «τα έχει τετρακόσια»;