9 Αύγουστος 2014, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Διακοπές στην Κρήτη για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

  • Διακοπές στην Κρήτη για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία και ένας εκ των ισχυροτέρων του κόσμου φθάνει σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος θεωρείται ο Άραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ είναι και από τους βασικούς μετόχους του ομίλου «Four Seasons».

Το αεροσκάφος του πρίγκιπα αναμένεται να προσγειωθεί στις 3 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ελούντα για διακοπές μίας εβδομάδας.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη έχει μεταβεί στην Κρήτη για την υποδοχή του Άραβα πρίγκιπα, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Διακοπές στην Κρήτη για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο ο αλ Ουαλίντ είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την κ.Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

«Τα στελέχη μας στη Four Seasons είναι ήδη σε σοβαρές επαφές και συζητήσεις προκειμένου να αναλάβουμε τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων του Αστέρα», είχε δηλώσει ο άραβας μεγιστάνας στο πρόσφατο συνέδριο του «Economist» με τίτλο «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος: η προοπτική επενδύσεων για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Εκτός από τη διαχείριση του Αστέρα, ο Αλ Ουαλίντ ενδιαφέρεται και για το Grand Resort Lagonissi. Ο άραβας πρίγκιπας. Εξετάζει, παράλληλα, επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα και την αγορά real estate και τουρισμού.

Ποιος είναι ο Άραβας μεγιστάνας

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το Twitter.

Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο κατέχει την 32η θέση με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στα 20,2 δισ. δολάρια.

Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ έχει μετοχές στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο.

Πριν από δύο χρόνια η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Πέρυσι, ο Αλ Ουαλίντ υπέβαλε αγωγή κατά του Forbes με το αιτιολογικό ότι η περιουσία του ξεπερνά κατά πολύ τα 20 δισ. δολάρια, αλλά και για το γεγονός ότι άρθρο του περιοδικού για εκείνον περιείχε αρκετές ανακρίβειες. Σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία του φαίνεται να αγγίζει τα 31 δισ. δολάρια.

Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη καθώς και δύο σούπερ γιοτ.

Πηγή: imerisia.gr