9 Αύγουστος 2014, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά 2014 – Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά φέτος;

  • Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά 2014 – Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά φέτος;

Η προσδοκία χιλιάδων πιστών που δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο Όρος Μελά είναι να παρακολουθήσουν τη λειτουργία από την τηλεόρασή τους. Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕ που μίλησε στο pontos-news.gr

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για τη μετάδοση ή όχι της λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά, εξαιτίας της κατάργησης της ΕΤ3 που παραδοσιακά τη μετέδιδε από τότε που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια.

Φέτος, ο πρόεδρος Επαμεινώνδας Φαχαντίδης και το ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος απέστειλαν έγγραφο στην κυβερνητική εκπρόσωπο και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ Σοφία Βούλτεψη, με αίτημα την τηλεοπτική κάλυψη των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου και της Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κατά τον Ε. Φαχαντίδη, που μίλησε στο pontos-news.gr, ο υπουργός εξέφρασε την προθυμία του να βοηθήσει όσο μπορεί για την ικανοποίηση του αιτήματος.

«H τελευταία ενημέρωση που έχω επί του θέματος είναι ότι θα μεταδοθεί κανονικά από την ΝΕΡΙΤ η Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας, αν και δεν έχουμε την επίσημη απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου» μας είπε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, από το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΕΡΙΤ που διαχειρίζεται και απαντά σε αιτήματα τηλεθεατών, σε ρεπόρτερ του pontos-news.gr ελέχθη ότι το Δεκαπενταύγουστο θα μεταδοθεί η λειτουργία από την Παναγία της Τήνου. Το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΕΡΙΤ απαντά στο 210 6066000. Το ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, διότι χιλιάδες πιστοί, Πόντιοι αλλά και μη Πόντιοι, περιμένουν εναγωνίως να μεταδοθεί η λειτουργία από τη Σουμελά.

Στους τυχερούς και ευλογημένους πάντως θα είναι όσοι μπορέσουν να ταξιδέψουν μέχρι την Τραπεζούντα. Για την είσοδο των προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά απαιτείται ειδική κάρτα εισόδου, κάτι που έχει ζητήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία. Ο Ε. Φαχαντίδης μας είπε ότι με επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει ζητήσει την έκδοση 250 διαπιστευτηρίων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά 2014 - Από ποιο κανάλι θα μεταδοθεί ζωντανά

Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά 2014 - Για 5η χρονιά Θεία Λειτουργία στο Ιερό μοναστήρι