10 Αύγουστος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Το Αλεξάνδρειο στηρίζει την προσπάθεια της Π.Ο.Ε. για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Το Αλεξάνδρειο στηρίζει την προσπάθεια της Π.Ο.Ε. για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως κέντρο του παγκόσμιου Ελληνισμού, στηρίζει την προσπάθεια της Π.Ο.Ε. για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων σε διεθνές επίπεδο.

Τη δέσμευσή του για στήριξη δικαίων αιτημάτων των Ποντίων με επίκεντρο την προσπάθεια αναγνώρισης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύσης Πασχάλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, την Τρίτη 5 Αυγούστου.

Τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διονύσης Πασχάλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α. Στέλιος Κυριμλής και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννης Καζταρίδης.

Κατά την υποδοχή ο Πασχάλης Διονύσης αφού καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ίδρυση, την πορεία και τη σημερινή λειτουργία του Διεθνούς Ιδρύματος ενώ ο Φαχαντίδης Επαμεινώνδας αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και φορέων του Ελλαδικού και του Παγκόσμιου Ποντιακού στοιχείου.


Μετά την ξενάγηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. στους χώρους της έκθεσης που αφορά στην ιστορία, στην πορεία και στο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στο γραφείο του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, τα στελέχη του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας μίλησαν και για τις προσπάθειες που γίνονται στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στις ποντιακές οργανώσεις του εξωτερικού για την προώθηση δίκαιων του Ποντιακού Ελληνισμού με κεντρικό αίτημα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής Στέλιος Κυριμλής τόνισε ότι με καλή συνεργασία μπορούν να δρομολογηθούν τέτοιου είδους προσπάθειες.

Η επίσκεψη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ολοκληρώθηκε με συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου εξετάστηκαν τρέχοντα θέματα. Κατά την αποχώρησή τους από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. αφού ευχαρίστησαν τη Διοίκηση και τους συνεργάτες του Ιδρύματος για τη φιλοξενία, εξέφρασαν τον θαυμασμός τους για την μέχρι στιγμής πορεία του Αλεξανδρειου μέσα από αξιόλογες και μεγάλου κύρους δράσεις και συνεργασίες. Τέλος αναφέρθηκαν στην έντονη επιθυμία τους, να μπορέσει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου να συνάψουν επισήμως στενότερες σχέσεις.