7 Αύγουστος 2014, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Τσίπρας

  • Ο Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη στην Πόλη

Επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έξι μονές του Αγίου Όρους αναμένεται να επισκεφτεί κατά τη διήμερη επίσκεψή του, που αρχίζει σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει επιθυμία να κάνει αυτή την επίσκεψη από τον Ιανουάριο, όταν συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (φωτο). Κατά την επίσκεψή του, πέρα από τις μονές, θα δει και όλα τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Αθωνική Πολιτεία, τα οποία κατά το μείζον έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από κοινοτικά προγράμματα. 

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια στιγμή που έχει εκ νέου ανοίξει η συζήτηση για το άβατο, με αφορμή πληροφορίες για προσπάθεια κατάργησής του με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται στο ταξίδι του στον Άγιο Όρος από τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα Γιάννη Αμανατίδη, τον αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Λυκόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr