6 Αύγουστος 2014, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Νεαρός εκβίαζε μέσω Facebook – Συνελήφθη από τη Δίωξη

  • Νεαρός εκβίαζε μέσω Facebook – Συνελήφθη από τη Δίωξη

Ο δράστης απειλούσε ότι θα απαγάγει τα παιδιά του θύματός του αν δεν τον πληρώσει. 

Όπλο εκβιασμού και παραβίασης προσωπικών δεδομένων έγινε το Facebook στα χέρια νεαρού 21 ετών, ο οποίος εκβίαζε άνδρα 39 ετών. Ο νεαρός συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία εξύβρισης, δυσφήμισης, συκοφαντικής δυσφήμισης, απειλής, εκβίασης και παραβίασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο δράστης είχε δημιουργήσει δύο προφίλ όπου είχε αναρτήσει προσωπικά και δυσφημιστικά στοιχεία για το θύμα, καθώς και δυσφημιστικό δημοσίευμα με προσωπικές φωτογραφίες του 39χρονου και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ο νεαρός επικοινωνούσε μαζί του και του ζητούσε χρηματικό ποσό 1000 ευρώ προκειμένου να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, σε μια από αυτές τις συνομιλίες ο δράστης τον απείλησε ότι θα απαγάγει τα παιδιά του.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδήγησε στα ίχνη του 21χρονου, ο οποίος ήταν στο σπίτι του στην Κορινθία. Οι αρχές κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, στα οποία βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 21χρονου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr