6 Αύγουστος 2014, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Λάθη στον ΕΝΦΙΑ παραδέχτηκε και ο Χαρδούβελης

  • Λάθη στον ΕΝΦΙΑ παραδέχτηκε και ο Χαρδούβελης

«Κι εγώ βρήκα και διόρθωσα λάθη στο φόρο ακινήτων».

Τα απίστευτα σφάλματα που έχουν γίνει με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης αποκαλύπτοντας ότι και εκείνος έχει διορθώσει λάθη που «δεν τα έχουμε δει».

Μιλώντας στη Βουλή, χθες το απόγευμα, ο υπουργός είπε πως με τον ΕΝΦΙΑ έχουν γίνει πολλά λάθη. «Εγώ ο ίδιος το έχω πει και το έχω αναγνωρίσει. Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε, ακόμα κι εγώ διόρθωσα, προσωπικά, λάθη που δεν τα είχατε δει», δήλωσε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε να γίνουν το ταχύτερο δυνατό οι διορθώσεις.

«Προς ενός μηνός επιλήφθηκα του θέματος και διόρθωσα πολλά λάθη που αφορούν περίπου δύο εκατομμύρια κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, αλλά θα το κάνουμε» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, «να ξεχωρίσουμε προτεραιότητες χωρίς παραμορφωτικό καθρέπτη του παρελθόντος».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σημείωσε ότι πρόκειται για διαγενεακή αλληλεγγύη και μίλησε για απόσπαση συνταξιοδοτικών προνομίων της παρούσας γενιάς «που θα πληρώσουν τα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης:

«Μας συγχωρείτε, λάθος!», λέει το ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ

Εφορία: Πώς να αποφύγετε λάθη που προσθέτουν φόρους

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι και πόσο πληρώνουν το νέο «χαράτσι»

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr