6 Αύγουστος 2014, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Καλοκαίρι με διαλείμματα! Χαλάει ο καιρός - Βροχές, αστραπές και καταιγίδες

  • Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό της Παρασκευής

Βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες τo μεσημέρι θα ειναι πιο έντονες κυρίως στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, καθώς και ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Κρήτης.

Οι αστραπές θα είναι έντονες ενώ θα φυσάει αρκετά και θα πέσει και χαλάζι.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχει έντονα φαινόμενα στις Σποράδες, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στη Βόρεια Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Ζεστό και υγρό καιρό με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.