5 Αύγουστος 2014, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ακρόπολη: Βραβεύτηκε ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό αξιοθέατο

  • Ακρόπολη: Βραβεύτηκε ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό αξιοθέατο

Στα «Όσκαρ των ταξιδιωτικών και τουριστικών προορισμών».

Ονομάζονται και «Όσκαρ των ταξιδιωτικών και τουριστικών προορισμών». Τα World Travel Awards είναι τα βραβεία που δίνουν κάθε χρόνο εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων από όλο τον κόσμο.

Μνημεία, αξιοθέατα, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες κονταροχτυπιούνται - μεταξύ άλλων - για μια θέση στο βάθρο. Φέτος η Ακρόπολη ήταν εκείνη που κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου αξιοθέατου της Ευρώπης αφήνοντας πίσω τον Πύργο του Άιφελ, το Μάτι του Λονδίνου, τη Σαγράδα Φαμίλια και το Κολοσσαίο που ήταν στην ίδια κατηγορία.

Σημαντική διάκριση απέσπασε και η Κέρκυρα που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός της Ευρώπης από άποψη παραλιών. Στα «ταξιδιωτικά Όσκαρ» η Ελλάδα έφυγε με συνολικά 25 βραβεία.

Η Aegean Airlines βραβεύτηκε ως η κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στον ξενοδοχειακό χώρο το Divani Apollon Palace & Thalasso στην Αθήνα αναδείχθηκε ως το καλύτερο ευρωπαϊκό spa ξενοδοχείο. Το Grand Resort Lagonissi πήρε τον τίτλο ως το κορυφαίο συνεδριακό κέντρο στην Ευρώπη και το Costa Navarino στη Μεσσηνία διακρίθηκε για τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Με δυο βραβεία «έφυγε» από την 21η τελετή των World Travel Awards το Porto Zante Villas στη Ζάκυνθο. Κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου πολυτελούς συγκροτήματος με παραλιακές βίλες και τον τίτλο του καλύτερου ξενοδοχείου με ιδιωτική παραλία στην Ευρώπη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από lifo.gr