5 Αύγουστος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ποντιακοί Σύλλογοι στο πανηγύρι για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά

  • Ποντιακοί Σύλλογοι στο πανηγύρι για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά

Ποντιακοί Σύλλογοι στο πανηγύρι για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά χθες και σήμερα.

Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμώντας, σύμφωνα με την παράδοση, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, μια γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα για όλους τους Καλαμαριώτες, που δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους, αυτή τη μέρα, διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς Ποντιακούς Συλλόγους.

Χθες Δευτέρα 4 Αυγούστου, προπαραμονή του Σωτήρος, η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού πλημμύρισε από ποντιακή μουσική και χορευτική παράδοση, δίνοντας την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλαιότερων γενιών. Αναβίωσε το παραδοσιακό Ποντιακό πανηγύρι με την συμμετοχή της Αδελφότητας Κρωμναίων, της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, του Ποντιακού Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι».

Σήμερα Τρίτη 5 Αυγούστου, Παραμονή του Σωτήρος στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα γίνει μεγάλο Ποντιακό γλέντι με τον Γιώτη Γαβριηλίδη (στο τραγούδι), τον Γιώργο Στεφανίδη και τους αδελφούς Ιακωβίδη. Ο Γιώργος (κλαρίνο) και ο Στέλιος (ακορντεόν).