4 Αύγουστος 2014, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Άλογα στον Αχέροντα: Πράγματι δηλητηριάστηκαν

  • Άλογα στον Αχέροντα: Πράγματι δηλητηριάστηκαν

Δεν είναι σαφές αν ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από το θάνατο των δύο αλόγων. Ακόμα εννέα άλογα νόσησαν.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει η υπόθεση της δηλητηρίασης των 11 αλόγων σε περιφραγμένη φάρμα κοντά στο χωριό Γλυκή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, δίπλα στις όχθες του Αχέροντα.

Οι ιδιοκτήτες της φάρμας, η οικογένεια Μάρκου, έχουν δηλώσει σε τοπικά και εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ ότι στις ταΐστρες των ζώων βρήκαν εκτός από τη βρώμη και το τριφύλλι που βάζουν συνήθως, ποσότητες κριθαριού με έντονη οσμή φαρμάκου. «Αμέσως κατάλαβα τι είχε συμβεί, γιατί εμείς δεν τους δίνουμε κριθάρι», είπε στην εφημερίδα «Έθνος» ο Ηλίας Μάρκου, ο οποίος δεν βρήκε ίχνη παραβίασης στο περιφραγμένο κτήμα.

Τα δύο από τα ζώα κατέληξαν, ενώ τα υπόλοιπα εννέα ανταποκρίθηκαν στη φαρμακευτική αγωγή και φαίνεται ότι διαφεύγουν τον κίνδυνο. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σωτήριο ρόλο έπαιξε η βροχή που έπεσε τη νύχτα της δηλητηρίασης, ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, αφού ξέπλυνε ποσότητα του δηλητηρίου πριν να το καταναλώσουν τα ζώα.

Στη Γλυκή μετέβη και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από κτηνίατρο της κτηνιατρικής διεύθυνσης της Περιφέρειας Ηπείρου ο οποίος πήρε δείγμα από τα δυο νεκρά άλογα.

Πηγές του www.pontos-news.gr  επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε δηλητηρίαση των αλόγων, ωστόσο δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι τις προκάλεσε ανθρώπων χέρι ή προήλθαν από κάτι που έφαγαν τα ζώα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr