4 Αύγουστος 2014, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Ο μητροπολίτης Άνθιμος απειλεί με «επανάσταση» τον Μπουτάρη

  • Ο μητροπολίτης Άνθιμος απειλεί με «επανάσταση» τον Μπουτάρη

Μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας θα φθάσει για να μην ιδρυθεί το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ.

Με επανάσταση προειδοποιεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, εάν υλοποιήσει το σχέδιό του και αναγράψει στις ταμπέλες των οδών μαζί με τις υπάρχουσες ελληνικές ονομασίες και εκείνες ξένων προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και Τούρκοι.

Έξαλλος με τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, ο ιεράρχης υποσχέθηκε από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ότι «θα βρω νεολαίους και θα ξηλώσω τις πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης και θα αναγράφουν τουρκικά ονόματα κάτω από τις ελληνικές ονομασίες των οδών της πόλης μας».

«Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι αιτία επανάστασης. Είναι δυνατό να αναγραφούν ονόματα Τούρκων κατακτητών της Θεσσαλονίκης, στις ταμπέλες των δρόμων της πόλης μας;» διερωτήθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης.

Επιπλέον προειδοποίησε ότι θα φτάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εμποδίσει την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ.

Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την πρόθεσή του να προσθέσει στις ταμπέλες των οδών της πόλης και τις ονομασίες ξένων ιστορικών προσώπων που έζησαν στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες πριν ξεσπάσει ο «πόλεμος», ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει που τον βρίζουν καθώς είχε αυξηθεί η προσέλευση τουριστών στη Θεσσαλονίκη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr