4 Αύγουστος 2014, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» που άγγιξε τους πάντες

  • Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» που άγγιξε τους πάντες

Ο Σύλλογος έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και προσφέρει τη βοήθεια του όπου του ζητηθεί.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας και ειδικά μικρών παιδιών ανέλαβε την πρωτοβουλία στη Γιορτή Κερασιού 2014 να προβάλει, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείο που είχε δημιουργηθεί για ένα μικρό κοριτσάκι που γεννήθηκε και ζει στο Ροδοχώρι.

Το μόλις ενός έτους κοριτσάκι έχει σοβαρότατο πρόβλημα όρασης και αν δεν κάνει σύντομα εγχείρηση θα είναι μη αναστρέψιμο.

Την Τρίτη μέρα της Γιορτής Κερασιού εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός ο σύλλογος Αγάπη για το Παιδί όπου υποσχέθηκε ότι αναλαμβάνει να τακτοποιήσει τα έξοδα της εγχείρησης.

Μετά την εξέλιξη που υπήρξε την Πέμπτη 31 Ιουλίου, Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις του κοριτσιού με πρωτοβουλία του συλλόγου Αγάπη για το παιδί στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να γίνει επέμβαση μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο.

Στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica βρέθηκαν μαζί με το κοριτσάκι και τους γονείς του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ροδοχωρίου Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και τα μέλη του συλλόγου Γεώργιος Κουλιανίδης και η σύζυγος του Βέτα, ο πρόεδρος του συλλόγου Αγάπη για το παιδί Συμεών Κοπέογλου, η Εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα υγείας και πρόνοιας Έφη Βασιλειάδου, όπου έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον αλλά και ευαισθησία για το θέμα, ενώ κάποια στιγμή είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.