1 Αύγουστος 2014, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Άρειος Πάγος: «είναι όντως αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη Μανωλάδα;»

  • Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για Λαγκάρντ και Τσίπρα

Η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε να εξετάσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας. 

Ο ξένος Τύπος έγραψε ότι πρόκειται για μια απόφαση «σκάνδαλο». Μετανάστες, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και βουλευτές την άκουσαν σοκαρισμένοι. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας ο δικηγόρος των θυμάτων θα δηλώσει ότι αισθάνεται ντροπή που είναι Έλληνας.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας που αθωώνει ομόφωνα τους τέσσερις κατηγορούμενους της Μανωλάδας για τη βασική κατηγορία που είναι η εμπορία ανθρώπων, προκάλεσε σάλο αλλά και κατακραυγή.  

Τελικά φαίνεται ότι η υπόθεση «ματωμένες φράουλες» θα έχει και συνέχεια, αυτή τη φορά στις αίθουσες του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να ζητήσει από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας την απόφαση μόλις καθαρογραφεί.

Η εισαγγελέας θέλει να ελέγξει το περιεχόμενο τής και αν υπάρχει έδαφος να ασκήσει αναίρεση στο σκέλος κατά το οποίο αθωώνονται ο φραουλοπαραγωγός και ένας επιστάτης. Και οι δυο τους βγήκαν «λάδι» για την εμπορία ανθρώπων και για τους πυροβολισμούς.  Καταδικάστηκαν μόνο οι δυο άλλοι επιστάτες που ήταν κατηγορούμενοι με ποινές εξαγοράσιμες και με ανασταλτικό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης από δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης:
Guardian: Ντροπή η απόφαση για τη Μανωλάδα
Ματωμένες φράουλες: Αθώοι για τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα