1 Αύγουστος 2014, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Η φρεγάτα Σαλαμίς αύριο στο λιμάνι του Πειραιά

  • Η φρεγάτα Σαλαμίς αύριο στο λιμάνι του Πειραιά

Ανεστάλη η λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη.

Εν πλω και ασφαλείς είναι ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που μεταφέρθηκαν με βάρκες από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη και επιβιβάστηκαν τη φρεγάτα «Σαλαμίς».

Η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με την υποστήριξη ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο «Σαλαμίς» έχουν επιβιβαστεί σχεδόν όλα τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Λιβύη καθώς κάποιοι παρέμειναν με δική τους ευθύνη, αλλά και πολίτες από την Κύπρο, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Αλβανία.

Στην ελληνική φρεγάτα επρόκειτο να επιβιβαστούν Βέλγοι και Μαλτέζοι, οι οποίοι όμως τελικά ενημέρωσαν ότι αποφάσισαν να παραμείνουν στη Λιβύη. Επίσης η Κίνα ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να απεγκλωβίσει περίπου 500 Κινέζους.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης, λόγω των επισφαλών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή.
 

Διαβάστε ακόμα:

Απομακρύνονται οι Έλληνες από την κόλαση της Λιβύης

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr