1 Αύγουστος 2014, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Εφορία Ψυχικού: Μίζα 650.000 για να «κλείσουν» υπόθεση

  • Επίδομα 400 ευρώ από φθινόπωρο – Ποιοι δικαιούνται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Συνελήφθησαν μια 57χρονη εφοριακός και ένας 53χρονος λογιστής.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη 80χρονου ελεύθερου επαγγελματία επιχείρησαν να βάλουν μια υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού και ένας λογιστής που συνελήφθησαν και παραπέμπονται για κακούργημα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας κατήγγειλε ότι η 57χρονη εφοριακός απαίτησε «μίζα» προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά μια εκκρεμή του υπόθεση σχετική με διακοπή εργασιών - εκκαθάριση εταιρείας στην οποία ήταν διαχειριστής.

Ο ρόλος του 53χρονου λογιστή, που ήταν και ο λογιστής του καταγγέλλοντος, ήταν να μεταφέρει την απαίτηση της εφοριακού στον πελάτη του. Το πρόσχημα ήταν το υψηλό ποσό που χρωστούσε ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αν η μίζα δίνονταν κανονικά, η υπόθεση θα «τακτοποιούνταν» και οι ισολογισμοί της εταιρείας θα τροποποιούνταν από τον λογιστή σύμφωνα με τις υποδείξεις της εφοριακού.

Αρχικά το «δίδυμο» ζήτησε από τον ελεύθερο επαγγελματία το ποσό των 650.000, για να… πέσουν τελικά στις 30.000 ευρώ. Την Τετάρτη το πρωί τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα παραδόθηκαν στον λογιστή ο οποίος στη συνέχεια τα έδωσε στην εφοριακό.

Και οι δυο συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Στην κατοχή της εφοριακού βρέθηκε και κατασχέθηκε τόσο το ποσό με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα όσο και ο φάκελος με τους ισολογισμούς της εταιρείας που θα «τακτοποιούνταν».

Οι δυο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr