31 Ιούλιος 2014, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Προαγωγή στον Τόμσεν του ΔΝΤ για την… καλή του δουλειά, μειώσεις μισθών για τη Κύπρο

  • Προαγωγή στον Τόμσεν του ΔΝΤ για την… καλή του δουλειά, μειώσεις μισθών για τη Κύπρο

«Τα πήγατε καλά αλλά πρέπει να πάρετε μέτρα», λέει στη Λευκωσία το ΔΝΤ το οποίο τοποθετεί τον Πολ Τόμσεν επικεφαλής σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Τη δοκιμασμένη συνταγή «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» που ακολούθησε για την Ελλάδα εφαρμόζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη Κύπρο. Από τη μια, δηλαδή, διαπιστώνει «σημαντική πρόοδο» από την άλλη όμως προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις επιμένουν και ζητά πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως μειώσεις μισθών. Κάντο όπως η Ελλάδα…

Η Ντέλια Βελκουλέσκου, επικεφαλής του ΔΝΤ στην Κύπρο, δήλωσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4% του ΑΕΠ έως το 2018 απαιτούνται και άλλες μειώσεις στις δαπάνες του δημοσίου και ιδιαίτερα στο μισθολογικό κόστος. «Το ΔΝΤ είναι ευέλικτο ως προς την εξειδίκευση των μέτρων», συμπλήρωσε η Βελκουλέσκου.

Αναβαθμίζεται ο Πολ Τόμσεν

Αλλαγές όμως δεν αναμένονται μόνο στις χώρες που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ΔΝΤ αλλά και στην ιεραρχία του Ταμείου.

Ο γνωστός από την… επιτυχημένη θητεία του στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος για μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική». Αιτία είναι η παραίτηση του νυν διευθυντή Ρέζα Μογκαντάμ προκειμένου να αναλάβει θέση αντιπροέδρου σε εταιρία της Morgan Stanley. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν θα κρατήσει τη θέση μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Μογκαντάμ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr