31 Ιούλιος 2014, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Απομακρύνονται οι Έλληνες από την κόλαση της Λιβύης

  • Απομακρύνονται οι Έλληνες από την κόλαση της Λιβύης

Εν πλω η φρεγάτα «Σαλαμίς» για να τους παραλάβει.

Για την εμπόλεμη ζώνη της Λιβύης απέπλευσε χθες η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» προκειμένου να παραλάβει και να απομακρύνει επτά εργαζόμενους στην ελληνική πρεσβεία και δυνητικά περίπου 80 Έλληνες που ζουν στη χώρα. Κατά πληροφορίες της εφημερίδας Η Καθημερινή, στη φρεγάτα επιβαίνουν και άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των ανθρώπων της πρεσβείας μας. Η Ελλάδα έχει δεχτεί αιτήματα για απομάκρυνση και υπηκόων άλλων χωρών, δεδομένου ότι είναι το μόνο κράτος που απομακρύνει πολίτες της διά θαλάσσης με πολεμικό πλοίο. Είναι πιθανόν στη φρεγάτα να επιβιβαστούν και Κινέζοι, κάτι που είχε γίνει και το 2011 όταν η Ελλάδα ανέλαβε την ασφαλή μεταφορά τους από τη Λιβύη στην Κρήτη.

Τους υπηκόους της θα απομακρύνει και η Γαλλία, ενώ το Σάββατο είχε αποχωρήσει και το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Στη Λιβύη, και ειδικότερα στη Βεγγάζη, μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και δυνάμεις αποστάτη στρατηγού και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων. Στην Τρίπολη συγκρούονται αντίπαλες ομάδες πολιτοφυλάκων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr.