31 Ιούλιος 2014, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Εφορία: Πότε και τι πρέπει να πληρώσουμε τους επόμενους μήνες

  • Αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου το χαράτσι αλληλεγγύης και νέες αλλαγές στο ΦΠΑ

Ξεκινά σήμερα ο φορολογικός Γολγοθάς.   

Ραντεβού με την εφορία έχουν από σήμερα έως και τις 31 Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν κάποια δόση, είτε αφορά το φόρο εισοδήματος είτε κάποιον από τους άλλους φόρους όπως ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), πολυτελούς διαβίωσης ή τέλη κυκλοφορίας.

Το «φορολογικό ημερολόγιο» διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος των χρεωστικών σημειωμάτων της εφορίας είναι γύρω στα 1.500 ευρώ.

Αύριο, Παρασκευή 1η Αυγούστου, κάνει πρεμιέρα ο νέος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι έως τις 29 Αυγούστου και τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η τέταρτη δόση μαζί με την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις για το 2014 λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου οπότε και θα πρέπει να καταβληθούν η Πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Τα Νέα