30 Ιούλιος 2014, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Η «Αγια-Σοφιά» είναι νόμος του κράτους

  • Η «Αγια-Σοφιά» είναι νόμος του κράτους

Το γήπεδο της ΑΕΚ παίρνει το δρόμο του μετά την υπερψήφιση των άρθρων 81 και 82 του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Το μεγάλο βήμα που φέρνει πιο κοντά την ΑΕΚ στην απόκτηση γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια έγινε σήμερα με την ψήφιση των σχετικών άρθρων από τη θερινή ολομέλεια της Βουλής. Παρά τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα άρθρα 81 και 82 του Ρυθμιστικού Σχεδίου που δίνουν το πράσινο φως για το σπίτι της Ένωσης.

Με τις ψήφους βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή η κατασκευή του γηπέδου είναι πλέον νόμος του κράτους και έτοιμη να προχωρήσει. Η καταψήφιση της «Αγια-Σοφιάς» από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκφράσει από την αρχή τις διαφωνίες του.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο 27.000 θέσεων στο χώρο που έχει, ανεξάρτητα από το γεγονός πως το γήπεδο που γίνεται είναι 23.000 στα 26 στρέμματα, αντί για 33.000», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην τοποθέτησή του.

Έκπληξη δεν αποτέλεσε ούτε το «όχι» από το ΚΚΕ καθώς ο Περισσός τάσσεται πάντα υπέρ των κρατικών γηπέδων.

Αυτό που απομένει είναι η δημοσίευση του νέου νόμου σε ΦΕΚ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Κλείνει ο κύκλος αντιπαράθεσης;

Με την ψήφιση των επίμαχων άρθρων κλείνει (προς το παρόν;) ο κύκλος αντιπαράθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα σχέδια να γίνει γήπεδο της ΑΕΚ αντιδρούν έντονα –εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ– ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και κάτοικοι της περιοχής.

«Το Ρυθμιστικό Σχέδιο επιφέρει σοβαρές αλλαγές όχι μόνο στον δασικό χαρακτήρα του Άλσους αλλά συνολικά στο χαρακτήρα της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, πριν από την ψήφιση των άρθρων, ο δήμαρχος της περιοχής.

Οι βασικές ενστάσεις όσων αντιτίθενται στην κατασκευή είναι τα δέντρα που θα κοπούν κατά τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, τα στρέμματα που εκχωρούνται αλλά και οι φόβοι για δημιουργία εμπορικών κέντρων - μεγαθήρια μαζί με το γήπεδο.

«Αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Καλώ οποιονδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, καθησυχάζοντας όσους ανησυχούν για το μέλλον του Άλσους στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα: «Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει!» – Κατηγορηματικός ο Μελισσανίδης