30 Ιούλιος 2014, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Γνωριμία με την ιστορία της Ελλάδας για τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

  • Γνωριμία με την ιστορία της Ελλάδας για τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας έδωσε την λύση για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους θερινούς μήνες μέσω των εργαστηρίων που έχει δημιουργήσει. Μετά το σαφάρι στο Βέρμιο και γνωριμία με τα άλογα και τα μαθήματα σκι από την πρωταθλήτρια Σοφία Ράλλη σειρά είχε ο πολιτισμός και η ιστορία της Ελλάδας.

Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, το Αρχαίο Θέατρο στη Μίεζα και τους Τάφους των Λευκαδίων με τη συνοδεία της αρχαιολόγου Αναστασίας Ρούσσου.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας όπου παρακολούθησαν τις ανασκαφές, ήρθαν σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο και ανακάλυψαν μέσα από το παιχνίδι τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον «Μεγάλο Τάφο των Λευκαδίων» ή «Τάφο της Κρίσεως», που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα Μακεδονικά Ταφικά μνημεία στον κόσμο. Εκεί  γνώρισαν τον ψυχοπομπό Ερμή, τους γιους του Δία Αιακό και Ραδάμανθυ (δικαστές των ψυχών των νεκρών) και τον παλαίμαχο πολεμιστή του Μέγα Αλεξάνδρου Πευκέστα.

Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν έναν εκπαιδευτικό περίπατο στη Σχολή Αριστοτέλους, ενημερώθηκαν για τη φοίτηση του Μέγα Αλεξάνδρου σε αυτήν κι ακολούθησαν μερικές διαδραστικές δραστηριότητες στις οποίες οι μαθητές ήταν ενεργά μέλη προκειμένου να εκτιμήσουν την αξία της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη.