30 Ιούλιος 2014, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Ματωμένες φράουλες: Αθώοι για τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα

  • Ματωμένες φράουλες: Αθώοι για τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας.

«Λάδι» βγαίνουν τελικά οι τέσσερις κατηγορούμενοι της Μανωλάδας που δικάζονταν στο Μικτό Ορκωτό Πάτρας για την υπόθεση με τις «ματωμένες φράουλες» και τον πυροβολισμό των εργατών γης.

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει και τους τέσσερις από τη βασική κατηγορία που ήταν η εμπορία ανθρώπων. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο επιστάτης αθωώθηκαν και για την επίθεση με τις καραμπίνες.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ένοχοι είναι μόνο οι δυο από τους κατηγορούμενους αλλά μόνο για τις κατηγορίες που αφορούν τη σωματική βλάβη. Για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών καταδικάστηκε ο Γιώργος Χαλούλος στον οποίο επεβλήθη ποινή 10 ετών, εξαγοράσιμη.

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και επτά μηνών, επίσης εξαγοράσιμη, επέβαλλε το δικαστήριο στον κατηγορούμενο Θεόδωρο Αποστολόπουλο που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επιοκίνδυνων σωματικών βλαβών Και οι δύο άσκησαν έφεση η οποία έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει τώρα στη Μανωλάδα. Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο Μωϋσής Καραμπεϊδης, συνήγορος πολιτικής αγωγής. Νωρίτερα, ένταση επικράτησε τόσο μέσα όσο και έξω από τη δικαστική αίθουσα. Μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που περίμεναν την απόφαση φώναζαν «αίσχος και ντροπή» ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας σημειώθηκαν μικρής κλίμακας επεισόδια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr