29 Ιούλιος 2014, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Συντριπτικές βολές κατά Ισραήλ και Δύσης από τον Χαβιέ Μπαρδέμ

  • Συντριπτικές βολές κατά Ισραήλ και Δύσης από τον Χαβιέ Μπαρδέμ

Για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων μιλά σε ανοιχτή επιστολή του.

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα εξαπολύει με επιστολή του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα El Diario ο δημοφιλής ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ, τονίζοντας ότι «ουδείς μπορεί να κρατά ίσες αποστάσεις και να παραμένει ουδέτερος απέναντι στην επονείδιστη φρίκη που λαμβάνει χώρα στη Γάζα».

Με σκληρή γλώσσα, ο διάσημος Ισπανός αστέρας κατηγορεί ευθέως και τη Δύση δηλώνοντας ότι «μόνον οι γεωπολιτικές συμμαχίες και η υποκρισία του κόσμου των επιχειρήσεων, όπως αυτές της πώλησης όπλων, μπορούν να εξηγήσουν τη στάση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο (γεννημένος στα Κανάρια νησιά) Μπαρδέμ εκδηλώνει την ευαισθησία του παρεμβαίνοντας ηχηρά κατά «ενός πολέμου κατοχής και εξόντωσης εναντίον ενός αβοήθητου λαού, αποκλεισμένου, δίχως νερό, όπου νοσοκομεία, ασθενοφόρα και παιδιά θεωρούνται στόχοι και δυνάμει τρομοκράτες». Μιλά για «βαρβαρότητες» και στρέφεται κατά της Δύσης «που επιτρέπει με τη στάση της μια γενοκτονία».Ο Χαβιέ Μπαρδέμ αποκαλύπτεται για να… αποκαλύψει, όταν θυμίζει ότι ο γιος του γεννήθηκε σε εβραϊκό νοσοκομείο γιατί «άνθρωποι που αγαπώ και βρίσκονται κοντά μου είναι Εβραίοι.» Όμως «το να ασπάζεσαι την εβραϊκή θρησκεία δεν σημαίνει να στηρίζεις αυτή τη σφαγή, όπως το να είσαι Εβραίος δεν σημαίνει ότι είσαι σιωνιστής. Με την ίδια λογική, το να είσαι Παλαιστίνιος δεν σημαίνει ότι είσαι αναγκαστικά τρομοκράτης της Χαμάς.»

Μπορεί να συζητείται για τη συμμετοχή του σε σημαντικές ταινίες όπως το Skyfall και το Vicky Cristina Barcelona, ή για τη σχέση του με την Πενέλοπε Κρουζ, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, όμως ο Μπαρδέμ φαίνεται ότι έχει πολύ πιο βαθιές ανησυχίες. Στην επιστολή του εξομολογείται και στέλνει μήνυμα: «Μου προκαλεί αποτροπιασμό και με γεμίζει με ντροπή και πόνο η αδικία (στη Γάζα), όπως και η δολοφονία αυτών των ανθρώπων. Αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Ανελέητο ισραηλινό σφυροκόπημα με χιλιάδες θύματα