27 Ιούλιος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Η ράμπα νίκησε τον ρατσισμό στην παραλία της Νέας Μάκρης!

  • Η ράμπα νίκησε τον ρατσισμό στην παραλία της Νέας Μάκρης!

Στις 30 Ιουλίου θα τοποθετηθεί ξανά στην παραλία της Νέας Μάκρης η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που απομακρύνθηκε έπειτα από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Η απεγκατάσταση της ράμπας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, καθώς όλοι μιλούν για μια απάνθρωπη απόφαση η οποία δεν σέβεται ούτε στο ελάχιστο το στοιχειώδες δικαίωμα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν την παραλία όπως οι υπόλοιποι.
Τα δύο προηγούμενα χρόνια η ράμπα είχε τοποθετηθεί χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Τι λέει ο δήμαρχος Μαραθώνα

Φέτος, όμως, το συνεργείο του Δήμου Μαραθώνα που προσπάθησε να την τοποθετήσει, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. «Όταν τοποθετούσαμε τη ράμπα στη θέση Αύρα ήρθε το Λιμενικό και σταμάτησε τις εργασίες. Όπως μας είπαν, έλαβαν ανώνυμες καταγγελίες ότι δεν είχαμε άδεια. Αυτό ήταν αλήθεια, αλλά δεν έχουμε πάρει ποτέ άδεια ούτε για τις ομπρέλες, ούτε για τις ντουζιέρες, ούτε για τις πλάκες για τους τυφλούς που τοποθετήσαμε στο πεζοδρόμιο της παραλίας. Σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 30 ράμπες και κανένας δεν ζητά άδεια για να τις τοποθετήσει. Ήταν πρωτάκουστο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς, μπλέξαμε εξαιτίας του ρατσισμού κάποιων» δήλωσε στο «Έθνος» ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι έχει έρθει σε επαφή με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, για να διευθετήσει το θέμα και υπογραμμίζει ότι η μπάρα δεν είναι διακοσμητική και καλύπτει πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
«Τα προηγούμενα καλοκαίρια δίναμε τουλάχιστον πέντε τηλεχειριστήρια τη μέρα σε ανθρώπους που ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν».

Ράμπες και στην Φθιώτιδα

Πρόσβαση και στις παραλίες της Φθιώτιδας θα αποκτήσουν από την 1η Αυγούστου, τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Το πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε την πιλοτική τοποθέτηση μιας ειδικής ράμπας, που έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια πατέντα, ώστε το μπάνιο στη θάλασσα να αποτελεί αγαθό για όλους και όχι προνόμιο.
Ράμπες στη Φθιώτιδα έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στην παραλία Φάρος στις Ράχες, και στην παραλία μπροστά από την κεντρική εκκλησία στα Καμένα Βούρλα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr