26 Ιούλιος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Ισπανοί γκραφιτάδες εμπνέονται από τους αρχαίους Έλληνες θεούς (φωτογραφίες)

  • Ισπανοί γκραφιτάδες εμπνέονται από τους αρχαίους Έλληνες θεούς (φωτογραφίες)

Οι Pichi & Avo από τη Βαλένθια δημιούργησαν στο Βέλγιο ένα έργο γεμάτο από Ελλάδα.

«Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν βουτήξαμε τη Βαλένθια αλλά και την ευρύτερη Ισπανία μέσα στο διαυγές μεσογειακό χρώμα», γράφουν οι Pichi & Avo στην προσωπική τους ιστοσελίδα. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το διάσημο καλλιτεχνικό ντουέτο. Σήμα κατατεθέν τους θεωρούνται οι αρχαίοι Έλληνες θεοί που τους αποτυπώνουν με σπρέι σε κάθε πιθανή και απίθανη επιφάνεια.

Αυτή τη φορά η πρόσκληση για τους Ισπανούς γκραφιτάδες ήρθε από το Βέλγιο και το North West Walls Street Art Festival. Η υπεύθυνη του φεστιβάλ, επίσης καλλιτέχνης, Arne Quinze τους έδωσε τεράστια εμπορευματοκιβώτια και απλά τους άφησε να τα χρησιμοποιήσουν ως «καμβάδες» για τις υπερρεαλιστικές και λεπτομερέστατες συνθέσεις τους.

«Η δουλειά τους είναι εντυπωσιακή και πάντα εγκλωβίζει την προσοχή του θεατή», σχολιάζει η Arne Quinze.Παρά το γεγονός ότι το φεστιβάλ τελείωσε οι Έλληνες θεοί με όλη τους τη δύναμη και τη δόξα θα συνεχίζουν να στέκονται σε μια άκρη του Βελγίου χάρη στα σπρέι και στην τέχνη δυο Ισπανών.


Δείτε πώς δημιουργήθηκε το έργο των
Pichi & Avo.


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr